Jeff is er voor en door jongeren.

Publiek in Cinema Zuid

Publiek in Cinema Zuid

Op het Jeugdfilmfestival kunnen kinderen en jongeren niet alleen naar film komen kijken of het festival als bezoeker beleven. Ze kunnen zich ook volledig smijten in de organisatie van het event.

Vrijwilliger helpt bezoekers

Vrijwilliger helpt bezoekers

Vrijwilligers reiken prijzen uit

Vrijwilligers reiken prijzen uit

Jongeren gaan ook mee als vrijwilliger op beleidsweekend. Op die manier hebben ze een beleidsmatige stem binnen het Jeugdfilmfestival.

Het Jeugdfilmfestival doet zijn best om alle kinderen en jongeren te bereiken. Elk jaar proberen we een extra of aparte doelgroep te bereiken. Hét project dat daarbij een plaatsje voor het voetlicht verdient is Bedfilmpret.

Bekijk hier de reportage over het Bedfilmpret-project op ATV.

Jongeren zijn onze beste ambassadeurs. Zo gaan zij zelf de straat op om promo te maken voor het Jeugdfilmfestival en blikken ze hun eigen reportages in.

Het Promoteam

Het Promoteam

Advertenties

6 thoughts on “Jeff is er voor en door jongeren.

 1. De sfeer in het Europees Jeugdfilmfestival (Brugge) is een combinatie van broeierige kindergezichtjes en de bestofte geur van de oude Lumière-zalen. Deze bedrijvigheid en opwinding ruikt ook naar prettig gestoorde anarchisme, een vrijplaats waar alles kan gebeuren. Dit is een van de mooiste dingen die je als festival aan kinderen kan doorgegeven. Tijdens het evenement is niet alleen om de sfeer te doen, want er wordt ook ernstig gewerkt. Kinderen kunnen een kijkje nemen achter de schermen of zich engageren als jurylid en krijgen zelfs de mogelijkheid om verslag uit te brengen van het festival. Wij hebben het vanuit onze ervaring ook altijd heel erg geapprecieerd dat de openheid er was om resultaten vanuit onze workshops te presenteren tijdens het festival in een “echte” zaal. Kortom een festival waar kinderen au serieux genomen worden om zot te doen.
  – Stijn Van Dickel, artistiek en zakelijk leider Aifoon

 2. Waar ik elk Jeugdfilmfestival weer van versteld van sta is hoe zo’n kleine organisatie er elk jaar weer in slaagt zo’n groots, langlopend, goedgeörganiseerd, succesvol (dubbel)-festival op poten te zetten.
  Mede door de animatie, decoratie en ‘nevenprogrammatie’ naast de filmprogrammatie, heerst er altijd een heuse festivalsfeer, waar de kleine bezoeker steeds meer ontdekt en meemaakt dan zij/hij verwachtte : De blije gezichten vd jonge bezoekers lijken me dan ook goeie barometers …
  – Reinout Hiel, scenograaf Vooruit

 3. Dolle pret, georganiseerde gekte, kinderen aan de macht: het Jeugdfilmfestival te gast is dé botox behandeling voor Cinema Zuid!
  – Sarah Lauwers, programmatie en communicatie Cinema Zuid

 4. Sinds een aantal jaren werken het Jeugdfilmfestival en luxemburg samen voor Bij de buren op de picknick.
  Een paasvakantie lang reist Bij de buren met toneel en film door Antwerpen en zijn districten: onze tenten verrijzen dagelijks op een ander plein, van Luchtbal tot Linkeroever, van Hoboken tot Berendrecht.

  Dat ‘samen-werken’ mag je letterlijk nemen: het is hard labeur!
  Vrachtwagen lossen en laden, tenten bouwen, picknickplaats inrichten,… elke dag helpen er mensen van plaatselijke organisaties, maar de kernploeg blijft dezelfde: luxemburg en het Jeugdfilmfestival.
  En hoe zwaar het werk ook is, het wordt met het jaar fijner.

  Iris, Mieke en Tom zijn de juiste collega’s om samen de (moeilijke) wijk(en) in te trekken. Het leven op de pleinen waar we spelen is niet altijd rooskleurig en dat merk je aan de jonge gasten die er spelen of hangen. Het vergt daadkracht en humor om daar op een goeie manier mee om te gaan. En laat dat net eigenschappen zijn waar die dames en heer veel van in huis hebben.

  Uiteraard ben ik ook inhoudelijk heel erg blij met onze samenwerking. Het aanbod dat het Jeugdfilmfestival brengt tijdens de picknick, is een erg zinvolle aanvulling op onze voorstellingen. Het stelt ons in staat om àlle kinderen op het plein te bereiken, en niet alleen de jongsten waarvoor wij toneel hebben gemaakt.

  – Arlette Van Overvelt, Artistiek leider luxemburg

 5. Als kind was ik verslaafd aan films. Toen ik bij het Antwerps Jeugdfilmfestival de kans kreeg om reportages en kortfilmpjes te draaien, wist ik dat mijn plaats achter de camera was.
  – Jakob Verbruggen, regisseur van o.a. Code 37, Deadline 14/10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s